Kuksa se sobím parohem
Kuksa tradičně pochází od původních obyvatel Skandinávie – Sámů, kteří ji tisíce let používají jako praktický hrneček pro nápoje a sběr plodů v divoké přírodě. Originální nádoba je ručně vyřezaná z březových nárůstků. Tuto kuksu pro vás vyrobil finský řezbář Kauko a dozdobil její držadlo sobím parohem. Pro zajímavost – sobí parohy jsou nejrychleji rostoucí kost na světě, může vyrůst až o 2 cm denně. Každá kuksa je naprostý unikát, neexistují dva identické kusy. Nejedná se o lacinou čínskou napodobeninu, ale o tradiční finský ručně dělaný originál.
- ručně vyrobeno ve Finsku
- dřevo z březových nárůstků
- objem 150 – 200 ml
- dokonalý dárek pro milovníky přírody a trekování
Detailní popis produktu
Při výrobě se používají nárůstky na břízách, neboť mají specifickou strukturu a perfektně zadržují vodu. Pravá kuksa je skutečné umělecké dílo, které by nemělo chybět na batohu každého milovníka treků a toulek v přírodě. Než začnete kuksu používat, zaslouží si trochu přípravy. Tento postup pochází přímo z Finska a zajistí ideální počáteční úpravu tohoto úžasného hrnečku.
Jak na to?
- Nalít do kuksy teplou vodu (do 60°C), nechat 2 minuty a poté vodu vylít.
- 3 hodiny počkat.
- Vzít mokrý kávový lógr (cca 1 lžičku) a jemně jím kuksu zevnitř vydrhnout, poté vypláchnout studenou vodou.
- Pokud nejste pověrčiví, tento krok můžete přeskočitJ Dle legendy byste do kuksy měli nalít trochu kávy, kuksou krátce zatočit ve směru hodinových ručiček a obsah vylít. Opět nalít trochu kávy a zatočit proti směru hodinových ručiček, poté kávu vylít.
- V tento okamžik je kuksa 100% připravena.
- VŽDY oplachovat jen čistou studenou vodou.
- NIKDY NEPOUŽÍVAT SAPONÁTY, nemýt v myčce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení