JUNIPER BERRY esenciální olej jalovec 10ml
Vysoce kvalitní a 100% čistý esenciální olej z Jalovce (Juniperus communis). Aromaterapie používá esenciální olej z jalovce pro antiseptické účinky, dále k podpoře činnosti ledvin, dezinfekci močových cest a proti křečím a svalové únavě. V uklidňujících koupelích se používá při bolestech svalů a kloubů nebo při masážích pro zvýšení prokrvení. Laboratorně byl prokázán účinek jalovce proti oparu. Další využití oleje, včetně bezpečnostních pokynů pro práci s esenciálními oleji si přečtěte v příbalové brožuře.
- 100% čistý esenciální olej
- Aluminiový ochranný obal
- každé balení obsahuje i kapátko s dětskou pojistkou
země původu: Estonsko
složení/INCI: Juniperus communis (Jalovec obecný 100 % čistý esenciální olej)
Detailní popis produktu
Primárně Vám přinášíme esenciální oleje z rostlin, které jsou typické pro severské státy a připojujeme i ty nejpoužívanější z jiných oblastí světa. Esenciální oleje pro nás vyrábí celkem čtyři světoví výrobci esenciálních olejů (USA, Francie, Estonsko, Indie). Všichni čtyři výrobci se pravidelně objevují v TOP10 charts těch nejkvalitnějších esenciálních olejů na světě a mají ty nejpřísnější certifikace výrobních procesů (HACCP, ISO 2001:2015, WHO-GMP, KOSHER, HALAL).
Jalovec obecný (Juniperus communis) je keřovitá až stromovitá stálezelená dřevina z čeledi cypřišovité. Má největší areál rozšíření ze všech jehličnanů a vyskytuje se téměř v celé oblasti severní polokoule. Na území České republiky je jalovec vinou úbytku přirozených stanovišť dnes již celkem vzácný a je proto řazen mezi ohrožené druhy flóry ČR. Je to nenáročná, ale silně světlomilná dřevina, roste na pastvinách, skalních výchozech a slunných stráních nebo jako podrost světlých (obzvláště borových a dubových) lesů. Jalovcové dřevo je vonné, lehké, pevné a velmi odolné. Dřevo se dobře opracovává a je využíváno v řezbářství např. na výrobu dýmek, holí, střenek nožů a ve Skandinávii též na výrobu schránek pro skladování mléčných výrobků, jako máslo nebo sýry. Modročerné plody (jalovčinky) jsou díky obsažené silici aromatické a mají kořenitou, hořce nasládlou příchuť. Plody jsou používány jako koření k dochucení a nakládání masa, především zvěřiny, dále do omáček, nebo k ochucení kysaného zelí. Ve Finsku jsou plody jalovce klíčovou součástí výroby piva Sahti, ve Švédsku pak vánočního nápoje Julmust. Historicky byl jalovec v mnoha kulturách uctíván jako dřevina s mocnou ochrannou silou, jako strážce brány do jiných světů a sídla nadpřirozených tvorů a sil. Aromaterapie používá esenciální olej z jalovce pro antiseptické účinky, dále k podpoře činnosti ledvin, dezinfekci močových cest a proti křečím a svalové únavě. V uklidňujících koupelích a obkladech se používá při revmatických bolestech svalů a kloubů nebo při masážích pro zvýšení prokrvení. Laboratorně byl prokázán účinek jalovce proti oparu.
Technická specifikace:
Botanical Name
Juniperus communis
CAS#
8012-91-7
Extraction Method
Steam Distillation Method
Colour and odor
Pale yellow clear liquid with fresh, clear, slightly woody aroma
Country of origin
Estonia
Cultivation
Conventional
Source
Ripe berries
Specific Gravity
0.86900 - 0.85900 @ 25°C
Optical Rotation
-15.00 to 0.00
Flash Point
41°C
Note
Top Note
Solubility
Soluble in Alcohol / Oil / wax and insoluble in water
Storage Conditions
Cool and dry place, away from direct Sunlight.
Constituents:
a-Pinene, Myrcene
Best Before:
3 years
výrobní certifikace:
HACCP, ISO 2001:2015, WHO-GMP, KOSHER, HALAL
technická dokumentace:
GC/MSA – Gas Chromatography / Mass Spectrometry Analysis
CoA – Certificate of Analysis
SDS – Safety Data Sheet
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.